آلاینده های محیط زیست

اکثر مردم وقتی صحبت از آلودگی محیط زیست می شود فقط به آب و هوا و زمین فکر می کنند در حالی که در تعریف آلاينده موضوعی فراتر از این سه دسته است و هریک از آلایندگی ها تعاریف خاص خود را دارند
1-آلایندگی زمین
پند کی زمین بیشتر در تخریب س طح آن اتفاق می افتد که ناشی از سو استفاده از منابع و وضع نادرست زباله است. برای نمونه الاینده های زمین می توان به موارد ذیل اشاره کرد: - زباله هایی که در جاده ها یافت می شود و یا به صورت غیرقانونی در محیط زیست تخلیه می شوند.
  • زباله های ریخته شده مواد روغنی و دیر بازگشت در سطح زمین.
  • استفاده از آفت کش ها و اکثر مواد شیمیایی کشاورزی.
  • نشست اشعه یا حوادث هسته ایی.
این آلودگی ها به زیستگاه طبیعی حیوانات آسیب زده و به آنها صدمه ایجاد می کند و باعث جنگل زدایی و آسیب به منابع طبیعی می شود. همانطور که میدانید صنعت سنگ صرفا در این مورد و به خاطر استفاده از منابع معدنی به نوعی باعث برهم خوردن فیزیکی محیط زیست می شود که آن هم با قوانینی، قابل جلوگیری است کما اینکه این اتفاق در بسیاری از کشورهای توسعه یافته افتاده است. چرا که معادن سنگ هرگونه انفجاری ممنوع است و هیچ آلایندگی شیمیایی در معدن وجود ندارد.
2-آلایندگی آب :
هر گونه صدمه به آبهای زیرزمینی، جاری، دریاچه که وارد شود، آلودگی آب محسوب می شود. به طور مثال: فاضلاب خام که به دریاچه ها می ریزد یا زباله های صنعتی آلوده که به آبهای زیرزمینی می ریزندیانت تشعشعات یا حوادث هسته ایی و آزادسازی غیر قانونی مواد یا فرآوردها در آب، همچنین آلودگی بیولوژیکی مثل رشد باکتری ها و آب هرز کشاورزی که نزدیک منابع اصلی آب است. همانطور که می دانیم صنعت سنگ در اکثریت قریب به اتفاق، هیچ آلایندگی برای آب ندارد و کار تقریبا به صورت ارگانیک در حال انجام است. در معادن که مشخص است و در کارخانه ها هم سیستم جمع آوری آب و تسویه و فیلترینگ اجازه نمی دهد که این فرآیند باعث آلایندگی آب شود و اگر در موارد بسیار کمی وجود داشته باشد با قوانین بسیار ساده ای قابل پیشگیری است.

3-آلودگی هوا:
بنابر تعریف، آلودگی هوا توسط دود و گازهای مضر بوجود می آیا۔ که عمدتا شامل اکسیدها و کربن و نیتروژن است و بعضا بوی بد.
به طور مثال :
دود ناشی از اگزوز وسائل نقلیه .
سوزاندن سوخت های فسیلی مانند ذغال سنگ، نفت با گاز .
مضرات ناشی از ایجاد گاز خاموش از رنگ و محصولات پلاستیک و غیره.
نشست اشعه یا حوادث هسته ایی:
باز هم در معادن سنگ صرفا دود فقط توسط ماشین آلات سنگین ایجاد می شود که نسبت به بقیه ی صنایع و فرآیند، می توان عنوان نمود هیچگونه آلایندگی هوا ندارد و در کارخانه ها هم عملا همین مقدار هم آلایندگی نیست و اکثر دستگاه ها برقی است و دودزا نیست.

۴- آلودگی نوری: 
این نوع آلودگی در تعاریف دقيق آلایندگی وجود دارد که باعث می شود تا امکان دید آسمان و ستاره وجود نداشته باشد و به دلیل نور نامناسبی است که استفاده می شود و مثال هایی مانند: چراغهای خیابان ها که در تمامی طول شب روشن هستند که مسلما صنعت سنگ در آن نقشی ندارد و به آن نمی پردازیم.

۵- آلودگی صوتی:
به هرگونه صدای بلند که باعث آزار و صدمه دیدن انسان و حیوان شود، آلودگی صوتی می گویند مانند صدای هواپیما، هلکوپتر، موتور و وسایل نقلیه، مسابقات ورزشی و. معادن سنگ در حد صدای ماشین های سنگین دارای این آلودگی هستند ولی چون اکثرا دور از مناطق شهری و روستایی هستند، قطعا به اندازه ی آلودگی صوتی یک شهر قابل مقایسه نیستند. از سوی دیگر کارخانه ها اكثر در بیرون از شهر و داخل شهرکهای صنعتی هستند و صدایشان در اکثر مواقع به بیرون از کارخانه هم نمی رساند و به طور نسبی در این مورد جزو آلاینده های مهم به حساب نمی آیند. به طور کل آلودگی های حرارتی به سبب فعالیت های بشر افزایش
۶- آلاینده های حرارتی :
یافته است. مثلا: آب دریاچه گرم تر شده چونکه از سردی آب برای خنک کردن تجهیزات کارخانه استفاده شده است و بعد آب گرم به دریاچه بازگردانده شده است. استفاده زیاد از بتن و وسائل نقلیه در شهرها، انرژی زیاد گرمایی هدر رفته از منازل باعث ایجاد آلودگی حرارتی می شود. مسلما صنعت سنگ در کارخانه و معدن هیچ چیزی بیش از یک زندگی معمولی شهری آلودگی حرارتی ندارد.
7- آلودگی بصری:
به هرگونه تخریب چشم انداز (منظره) که باعث غیر جذاب شدن آن شود، آلودگی بصری گفته می شود. مثلا آسمانخراش ها که چشم اندازهای طبیعی را پوشانده است. کنده کاری بر روی درختها و سنگ ها، بیلبوردهای تبلیغاتی، زباله ده : خانه های رها شده و یا حیاط های پر از زباله از جمله آلودگی های بصری هستند. مثلا "پت براوون" در این باره می گوید چرا اگر کسی یک بسته سیگار خالی را از خودرویش بیرون پرتاب می کند جریمه شود ولی اگر کسی یک بیلبورد را در معرض دید دیگران قرار می دهد پاداش می گیرد؟
این نشان دهنده اهمیت موضوع آلودگی بصری است در این مورد قطعا معادن متروکه و فعال ایجاد کننده آلودگی بصری هستند که می توان بر ایشان راه حلی درست یافت و همان طور که در کشورهای توسعه یافته این موضوع در حد امکان حل شده است و نیازمند تغییر فرهنگ و قوانین است و ذات صنعت سنگ مشکلی ندارد. با این مقدمه کلی به سراغ خود سنگ ساختمانی می رویم و به مقداری به جزئیات می پردازیم اصلی ترین معضل فعلی تغییرات آب و هوایی کره زمین مشکل تولید گازهای گلخانه ایی به خصوص CO2 است که بیش از ۷۰ درصد تولید دی اکسید کربن، توسط صنعت ساختمان اتفاق می افتد. اکثر ت های فعلی در جهت کاهش تولید CO2 است. این مطلب به حدی مهم است که به طور سیستماتیک گفته می شود بهترین ها کسی است که ساختمان نسازد و فقط باغبان باشد. در معماری بحث بسیار مهمی شکل گرفته به نام "معماری زیروکربن Zero Carbon Building". گفته می شود که در آینده ساختمانها همانند لوازم برقی فعلی که برچسب انرژی دارند برچسب کربن خواهند داشت و برای هر ساختمان میزان گاز کربن، محاسبه خواهد شد. این مبحث در دنیا استانداردهایی را شکل داده است که نشان LEED در امریکا و بحث معماری زیروکربن در اهمیت این موضوع و ساخت پروژه های پایدار و دوستدار محیط زیست در همین مسیر است.
البته این دو موضوع خود مباحث دقیقی دارد که در آینده به آن ها خواهیم پرداخت، ولی در حد همین مقاله خواهیم دید که صنعت سنگ یکی از بهترین صنایع در بین مصالح ساختمانی و صنعت ساخت و ساز است

مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : آلودگی ,آلایندگی ,صنعت ,باعث ,ندارد ,استفاده ,محیط زیست ,آلودگی بصری ,شود، آلودگی ,حوادث هسته ,آلودگی صوتی ,کشورهای توسعه یافته
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

سیگما رایانه کِلک پندار tangehraz اندیشه سیاسی Jessica مسافر ابزار دقیق هــــِجاهای یک مِداد نارِنــــجی