اثربخشی کلی تجهیزات

این شاخص برآیند سه فاکتور اساسی: زمان در دسترس بودن مع تجهیزات، میزان عملکرد تجهیزات و کیفیت محصول تولید شده ای می باشد. بدین ترتیب امکان مشارکت فراگیر تمامی واحدهای سازمان در تعیین اثر بخشی کلی تجهیزات فراهم می گردد. نحوه محاسبه این شاخص به شرح ذیل است :
تجهیزات بودن دسترس در نرخ=(تجهیزات کاری شیفت کل-توقعات کل جمع)/( تولید پرسنل تمامی (ساعات-نفر)کار میزان کل)

  تجهیزات عملکرد نرخ=(واقعی تولید میزان)/(تجهیزات تولید توان)

محصولات کیفیت نرخ =(سالم تولید میزان)/(تولید کل میزان )

همان طور که مشخص است، افزایش هر یک از این شاخص ها وابستگی مستقیم به عملکرد دپارتمان هایی نظیر تعمیرات و نگها۔ اری، کنترل کیفیت و استخراج دارد. پس بر اساس نظیریه عمومی سیستم ها برای بهبود عملکرد هر یک از این زیر مجموعه ها باید به طور جا۔ اگانه برنامه ریزی و اقدام شود.

تحلیل شاخص ها و نتیجه گیری

شاخص های عمومی در بررسی عملکرد سیستم تولید تولیدی معدنی مورد مطالعه به طور خلاصه از نظر خواننده گذشته، مجددا باید اشاره کرد که تنها این شاخه ها نمی توانند به { عنوان مرجع برای تشخیص وضعیت موجود در هر کسب و کاری : (حتی سازمانهای مشابه) در نظر گرفته شوند؛ بلکه بایا۔ بنا به شوابط می و ملاحظات خاص هر شرکت به طور جداگانه و بومی سازی شده نسبت به شناسایی شاخص های کلیدی عملکرد برای هر بخش اقدام نمود. مثلا شاید ورود شاخص هایی نظیر "درصد ضایعات مواد اوليه"، "شاخص بهره وری عوامل جزیی تولید"، "شاخص بهره وری كل"، "درصد تحقق برنامه تولید"، "میانگین زمان تغییر خط توليد"، دوره گردش موجودی در فرآیندهای توليد" و. بتواند کمک شایانی در شناسایی جایگاه کنونی سازمان محسوب شود. از این رو توصیه می شود پس از شناسایی فرآیندهای اصلی شرکت، نسبت به تعیین وضعیت موجود اقدام نموده و سپس سطح مطلوب را برای هر یک از شاخص ها تعیین نماییم. سطح مطلوب با روش های زیادی قابل محاسبه است. باید در نظر داشت که دست بالا گرفتن سطوح مورد انتظار ممکن است فرآیند تغییر را دچار آفت نماید اگر انتظارات بیش از حد متناسب باشد، دسترسی به هدف مشکل خواهد بود، لذا ممکن است باعث عدم انگیزش در میان گروههای کاری گردد. پس بهتر است از روش های شهودی در تعیین اهداف استفاده نکرده و بلند پروازی های غیر بخردانه را از فرایند تغییر ور نگداریم. میزان هر یک از شاخص ها در دوران رونق تجارت و با بهبود درصدی و پلکانی هر شاخص شاید روش مناسب تری برای برنامه ریزی تغییر به حساب آید. در نهایت امید است تا تمامی صنعتگران و کارآفرینان این مرز و بوم با تکیه بر روش ها و فن آوری های نوین و متناسب با شرایط حرفه خود هر روز بیش از پیش در مسیر رشد و ترقی گام برداشته و رونق و برکت روزافزون دستاورد زحمات شان باشد.
منبع : دانش سنگ 
ضمیمه علمی نوزدهمین کتاب راهنمای سنگ ایران ، مهرماه 1397
نویسنده : طوفان آقا سلطان

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Sefr گشتین | پلتفرم فروش بلیط مراکز تفریحی و گردشگری وبلاگ رسمی پارسا جهانی موج باران مدرسه پسرانه شهید دانشور فرخشهر سال تحصیلی 1398-1397 پـيـام بـاران Juan liquid-analysis